Blog Colors modestoffen, breigaren en haken

Wat ontbreekt in de naam is 'wol', maar dat maakt wel een belangrijk deel van ons assortiment uit.

Haak- en breigaren in heel veel mooie kleuren

verliefde-ottertjes-van-lammy-rioTegenwoordig wordt er weer volop gehaakt en gebreid. Op blogs en Facebook zie je zoveel leuke gehaakte en gebreide dingen voorbijkomen, dat inspireert mensen om zelf aan de gang te gaan. In onze winkel hebben we een diversiteit aan haak- en breigarens waaronder drie uitgebreide series van het merk Lammy Yarns. Standard No. 1 haak- en breigaren in 57 kleuren, Victory in 27 kleuren en haakkatoen Rio in 35 kleuren en dat wordt nog steeds uitgebreid. Dus je ziet, kom je een leuk patroon tegen, dan slaag je bij ons voor het juiste garen en kun je direct aan de slag.

Dit jaar is de zogenaamde jeanskatoen helemaal in. Dit is een wat lichtere katoenen garen in 10 leuke kleuren en erg geschikt voor bijvoorbeeld een zomertruitje.

lammy-jeans

Een naald dikker of dunner?

viva-van-lang-yarnsVan de meeste garens hebben we zelf een proeflapje gehaakt of gebreid zodat je kunt zien hoe het materiaal opwerkt. Haak of brei jij vaster of losser, dan pas je de dikte van je haaknaald of breinaalden daarop aan. Naast deze mooie collectie garens waarmee je eigenlijk alle kanten opkunt is er de luxe wol van Lang Yarns. De serie Viva van 100% merinowol hebben we in 11 mooie kleuren in de winkel. Prachtige wol om vesten en truien met een luxe uitstraling van te breien en toch heel betaalbaar.

Niet alles in de winkel maar wel in een stalenboek

risanna-haakgaren-van-lang-yarnsVan hetzelfde merk verkopen we eveneens het dunne haakkatoen Rosanna, geschikt voor naald 1,5-2,5. De collectie van Lang Yarns is zo uitgebreid, daar zouden we de hele winkel mee kunnen vullen. Dat hebben we niet gedaan, maar we hebben wel een prachtig stalenboek waarin de gehele collectie is vertegenwoordigd in draadjes! De meest luxe truien of vesten kun je breien in precies het juiste garen zonder bang te zijn dat het uiteindelijk zal tegenvallen, een risico dat je wel loopt als je via internet koopt. Bestel bij ons zonder risico en 3 dagen later kun je aan de slag.

Zelf ben ik enthousiast afnemer van onze eigen producten

jurkje-van-lammy-victoryInmiddels heb ik al verschillende truien, een jurk, een stola en poppetjes en beestjes gemaakt. Ik kan vaak niet wachten tot het ene project af is, omdat ik alweer een ander project op het oog heb.  Zo weet ik gelijk hoe het garen zich houdt, hoe het opbreit en welke naalden je het best kunt gebruiken. Mijn werk hangt meestal enige tijd in de winkel zodat je zelf kunt zien wat de mogelijkheden zijn.

 

Ben je minder ervaren met breien en haken en wil je toch graag iets maken? Wees niet bang om te beginnen al lijkt een patroon moeilijk, je kunt altijd binnenlopen en samen komen we er vast wel uit.

Wil je op de hoogte blijven van andere tips en wat er nieuw is in onze winkel, volg ons dan op facebook en "vind ons leuk"