Blog Colors mode stoffenwinkel, het begin

De enige stoffenwinkel in Krimpen a/d IJssel

Als meisje van tien jaar maakte ik zelf mijn eerste bloesje. Zelf kleding maken, werken met mooie stofjes of iets moois breien heb ik altijd een leuke en ontspannende bezigheid gevonden. Na jaren op kantoor te hebben gewerkt vond ik het in januari 2014 tijd worden voor iets anders.  Ik wilde mijn lang gekoesterde droom verwezenlijken: een stoffenwinkel, samen met mijn zus. Zij was direct enthousiast en al op 22 mei van dat jaar openden we  Colors Modestoffen en Fournituren aan de Jan Steenstraat 10 in Krimpen a/d IJssel.

De voorbereiding was een leuke tijd. We gingen ons overal oriënteren, de markt verkennen en op zoek naar een pand waarin we een uitnodigende, lichte winkel konden creëren.

We zijn heel tevreden met het resultaat. De winkel is geworden wat we voor ogen hadden, gezellig, lekker licht met de grote ramen en kleurrijk door de prachtige stoffen die we om de twee weken inkopen.

Zelf kleding maken is jezelf onderscheiden van anderen. We hebben een mooie collectie kleurrijke, basics en modieuze stoffen, waar iedere vrouw haar eigen weg in kan vinden. Wij proberen onze stoffen in kleine hoeveelheden in te kopen, zodat je iets unieks kunt maken dat niet overal in Krimpen voorkomt. Zodoende hebben we ook weer snel plaats voor nieuwe stofjes! Natuurlijk hebben we ook alle fournituren die nodig zijn om direct aan dat leuke jurkje of jasje te beginnen.

 

colors modestoffen

 

Intussen werd breien steeds populairder en dus hebben we weer de beurzen afgestruind om ideeën op te doen, dit keer voor mooie 'wol'. Nu hebben we een afdeling met brei- en haakgarens in vele soorten en kleuren en alles wat erbij hoort. Wat is er leuker dan een trui voor jezelf breien, of voor je kinderen of kleinkinderen. Je zelfgemaakte creatie, genaaid, gebreid of gehaakt, daar mag je best trots op zijn. Zelf brei en naai ik ook graag en dat hangt dan te pronken in de winkel als inspiratie voor onze bezoekers.

 

10460177_395163623988366_6566809515552625701_n

 

Nog weer later kwam daar ook nog de DMC borduurgarenmolen bij, want dat is wat we doen. Als we een vraag krijgen, gaan we ons oriënteren op de mogelijkheden en zo wordt, in samenwerking met onze klanten, ons assortiment steeds verder uitgebreid.

Kom gewoon gezellig binnen kijken wat we allemaal in onze winkel te bieden hebben.  Heb je een probleem met je handwerk, neem het mee want samen kunnen we het vast oplossen.